Влада Калуша затвердить мережу об’єднаної дитячої музичної школи. Ставок викладачів — поменшає


Про це, зокрема, свідчить проект рішення виконкому Калуської міської ради «Про затвердження контингенту, мережі дитячих музичних шкіл міста та погодження розміру плати за навчання в них на 2013 рік», який оприлюднено на офіційному сайті міськради.

Як повідомляли «Вікна», колективи двох музичних шкіл неодноразово протестували як проти реорганізації (злиття в одну музичну школу), так і проти скорочення. Міський голова своїм розпорядженням створив громадську комісію, проте її результати досі невідомі.

Неодноразово представники міської влади Калуша запевняли: мережа об’єднаної дитячої музичної школи збережеться.

Зокрема, у проекті рішення йдеться, що, «на виконання Законів України «Про культуру», «Про внесення змін до Закону України «Про позашкільну освіту»», наказу Міністерства культури і мистецтв України від 18.07.2006 року №570/0/16-06 «Про затвердження типових навчальних планів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання)», керуючись ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.1997 р. № 260 «Про встановлення розміру плати за навчання у державних школах естетичного виховання дітей», виконавчий комітет міської ради
вирішив затвердити:
— контингент дитячої музичної школи — 815 учнів;
— мережу дитячої музичної школи — 131 ставка (ставок викладачів і завідувачів станом на 1 лютого було 146,5. — Ред.).