Вибух біля газопроводу “Уренгой — Помари — Ужгород” називають терористичним актом


За попередніми даними, і пошкодження на газопроводі "Уренгой — Помари — Ужгород" в 55 атмосфер, і подальшій вибух на розташованому неподалік газопроводі, через який газ із Богородчанського підземного сховища подавався на компресорну станцію, розташовану у Долині, є добре зорганізованим терористичним актом.

Таку інформацію оприлюднив сайт Стик. 

Пошкодження магістрального газопроводу сталося внаслідок дії зовні. Про це свідчать доволі велика вм’ятина на зовнішньому боці труби й отвір, ніби від дії якогось вибухового пристрою.

Через кілька годин, коли на місце аварії прибула велика група фахівців, аби виправити ситуацію з цим пошкодженням, за 30 метрів від них пролунав другий потужний вибух. При цьому шкоди газопроводу місцевого значення практично не було нанесено.

Вибухова хвиля спрямовувалася у бік людей, які усували попереднє пошкодження. На щастя, ніхто з них не постраждав. На місці події було знайдено фрагменти вибухового пристрою, який керувався дистанційно.

З цього приводу прокуратура області розпочала кримінальне провадження за фактом, який в Кримінальному кодексі кваліфікується як терористичний акт. Усі газопроводи на території Прикарпаття взяти під посилену охорону відповідними структурами. 

Як повідомлялось раніше,  в Івано-Франківській області у понеділок о 19.45 під час проведення робіт з ліквідації витоку газу з газопроводу “Уренгой — Помари — Ужгород” трапився вибух біля газопроводу Богородчани — Долина, який прокладений поруч.