ДФС підозрює фірму, наближену до нардепа Шевченка, у розкраданні 25 млн грн


Слідче управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області підозрює ТОВ «ПБС» у завищенні вартості ремонту автодороги Н-09 Мукачеве-Львів.

Про це йдеться у шістнадцяти ухвалах суду, які опубліковані в Єдиному реєстрі судових рішень, інформує кореспондент Бліц-Інфо. Всі вони стосувалися витребування документів у справі, що тягнеться ще з минулого року. Останні шість датовані 18 жовтня 2016 року.

За даними слідчих ДФС, службові особи фірми «ПБС» завищили ціни будівельних матеріалів, використаних на ремонт дороги державного значення. Так, «ПБС» придбало у ТОВ «Дріада Ріал Істейт» дорожній бітум, який остання у свою чергу закупила у виробників за значно нижчими цінами. 

Окрім того, слідчий звертався з клопотанням до суду аби отримати дозвіл для перевірку 16 банківських рахунків, які використовувались у господарській діяльності "ПБС". Він аргументував це тим, що «службові особи ТОВ «ПБС» упродовж 2015-2016 років, будучи переможцем тендерних закупівель щодо виконання робіт по ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення на території Івано-Франківської області заволоділи державними коштами в сумі 25 млн. грн., 14 млн. грн. з яких легалізували (відмили) шляхом придбання будівельної техніки та інших товарно-матеріальних цінностей, які використовували у господарській діяльності товариства».

Суд клопотання слідчих задовільнив.

Як інформують Наші гроші, фірму «ПБС» контролює нардеп від Прикарпаття Олександр Шевченко. Раніше він був директором фірми "Скорзонера", якій належить курорт «Буковель» у Карпатах.

Слід зауважити, «Скорзонера» та «Дріада Ріал Естейт» є пов’язаними між собою фірмами, оскільки в них схожі адреси, одні й ті ж працівники, звітність товариств подається з однієї електронної адреси та ІР-адреси.

У березні Івано-Франківська САД замовила фірмі ремонт іншого відрізка цієї траси та під’їзду до «Буковеля» за 102,57 млн грн. А усього з червня 2015 року «ПБС» отримав підрядів Львівської та Івано-Франківської служб на поточний середній ремонт дороги Н-09 Мукачеве-Львів на суму 1,75 млрд грн. Відтак нещодавно Івано-Франківська САД замовила фірмі ремонт відрізка дороги Н-09 Мукачеве-Львів за 878,57 млн грн.

Нагадаємо, у липні минулого року прикарпатські нардепи зірвали ремонт дороги Н-09 на ділянці у Більшівцях. Тоді на підвищених тонах Олександр Шевченко заявив, що холодний ресайклінг дороги проводяться неправильно. Та й взагалі, підрядна організація не ремонтує, а тільки руйнує дорогу. А вже через тиждень, тодішній керівник САД Микола Проців заявив, про тиск та погрози від прикарпатських обранців. Він стверджував, що один із депутатів вимагає долучити його фірму до ремонту дороги Н-09, на яку мають виділити близько 460 мільйонів гривень.

До теми: Голий, босий та з годинниками: Все майно нардепа Шевченка орендоване чи належить співмешканці