Франківця підозрюють у "кримінальному шопінгу"


До Івано-Франківського відділу поліції звернулась адміністратор одного з місцевих магазинів з повідомленням про крадіжку. За наявною інформацією, один з відвідувачів викрав з прилавка магазину шампунь та різні косметичні засоби на суму біля 500 гривень.

Поліцейські встановили, що до вчинення кримінального правопорушення причетний 30-річний місцевий мешканець, який уже притягався до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів.

Як пояснив зловмисник, він перебуваючи у магазині, побачив, що за його діями ніхто не стежить, тож непомітно для продавця викрав косметику і покинув місце події. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Згідно закону такий «шопінг» може обернутися для чоловіка штрафом, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3-ох років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області