Франківець, який забив співмешканку до смерті, частково визнав свою вину


Сьогодні, 19 квітня в Івано-Франківському міському суді відбулось засідання у справі Максима Булієнка за нанесення важких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті Олександри Щеглової.

Справу веде суддя Деркач. Сьогодні до суду із СІЗО доставили підозрюваного, також прибули сторони процесу - прокурор Харун, представники потерпілої та підозрюваного, інформує кореспондентка Бліц-Інфо з зали суду.

На початку засідання представник потерпілої подав заяву суду залишити заяву про відшкодування матеріальної шкоди без розгляду у зв'язку з відшкодуванням спричинених збитків. Водночас представник обвинуваченого Булієнка зазначив, що у ЗМІ була низка публікацій про те, що родичі підсудного працюють у суді. Він підтвердив, що дядько Максима Булієнка раніше був головою Івано-Франківського міського суду, зараз він працює суддею Апеляційного суду, а його тітка суддя Господарського суду. Тому, якщо це якось може впливати на на рішення суду, то вони готові змінити суд на інший.

Опісля прокурор зачитав обвинувальний акт: 19 грудня Булієнко з Шегловою перебували в гостях на вулиці Коновальця, де святкували день святого Миколая. Під час розпивання алкоголю у них виник конфлікт, тож чоловік вивів її у коридор та декілька разів вдарив її по голові. Опісля Щеглова вдарилася до унітазу, який там стояв. Коли Щеглова вкотре спробувала піти додому, Булієнко обурився на її слова та вивів жінку у підїзд, де знову кілька разів вдарив руками та ногами. Згодом Щеглова зайшла в квартиру і лягла на ліжко. Коли знайомий побачив, що їй погано, викликав швидку. Жінку госпіталізували до реанімації, де вона померла 24 грудня.

У суді підозрюваний, Максим Булієнко визнав себе частково винним. Він зауважив, що готовий свідчити після допиту свідків.

Відтак суд перейшов до допиту свідків. Першою допитали маму загиблої Неллю Щеглову. Вона розповіла, що знайома з Максимом Булієнком з 2015 року. Її дочка любила Булієнка і була з ним щасливою до того часу поки він не почав її бити. Оскільки допитувана почувалась погано суддя перенесла засідання на 13 годину 7 травня.

Нагадаємо, між 29-річним Максимом Булієнком та його співмешканкою 36-річною Олександрою Щегловою виник конфлікт. Чоловік відлупцював жінку до втрати свідомості. За декілька днів вона померла у лікарні. Інцидент стався у чужій квартирі на вулиці Коновальця, де компанія розпивала спиртне.

Відтак 24 січня в Івано-Франківський міський суд призначив чоловіку тримання під вартою терміном на 53 дні, без права внесення застави. А 13 березня, суд призначив Максиму Булієнку тримання під вартою до 11 травня.

Батьки померлої хочуть, щоб Булієнко відповів за вчинене. Та побоюються, що його родичі, які працюють у судах, можуть врятувати чоловіка.

До теми: Сім'я побитої до смерті франківки вимагає компенсації від чоловіка-вбивці