Франківськ. Люди: Олександр Брагар, боєць батальйону «Івано-Франківськ»


«Бліц-Інфо» продовжує спецтему - «ФРАНКІВСЬК. ЛЮДИ». Тут розповідаємо про людей, що роблять наше місто особливим.

Олександру Брагару 26. В травні минулого року він добровольцем вступив до лав батальйону Івано-Франківськ. На цю розмову хлопець довго не погоджувався. Каже, є бійці, що заслуговують на це більші – ті, що щохвилини ризикують життям на першій лінії фронту. 

Сашко вже двічі був в зоні АТО. А вже зовсім скоро поїде втрете. Їх найчастіше відправляють на Донеччину. Зазвичай - на місяць. Боєць зауважує, що ті місця, де вони бували складно назвати «гарячими точками». Тим не менш і там довелось побачити різне. На запитання як місцеві відносяться до українських захисників відповідає по-філософськи, роздумуючи над кожним словом.

«Всі люди різні. І в нас є такі, що не знають за кого вони. Невдоволених зрозуміти можна – в їхньому домі війна. Чи розуміють вони, що в цьому є й їхня вина? Хто зна… Хоча, треба зазначити, що нас підтримують багато. Одні – словом, інші – вчинком», - зауважує Брагар.

Так виважено триває вся розмова. На провокативне запитання - чи буває там страшно, каже - людина звикає до всього. До нової хвилі мобілізації та паніки навколо неї відноситься неоднозначно. Тим не менш, розуміє, що вона потрібна. Адже там, на передовій стоять воїни, які півроку не були вдома. 

«Вони виснажились та хочуть перепочити. Тому мобілізація потрібна. Та агітувати нікого не буду – кожен має зробити свій вибір. Але треба розуміти, що якщо не хочемо такої біди в нашій хаті, то мусимо йти. Тим більше, в армії давали присягу – служити Україні» - зазначає боєць.

Він не хоче робити прогнозів і не каже нічого на запитання коли ж, на його думку, закінчиться війна. Тим не менш впевнений, що перемога буде за Україною.