Франківські активісти розкритикували першу сесію нової міської ради


Громадські активісти Івано-Франківська різко розкритикували першу сесію нової міської ради.

Про це вони заявили сьогодні на прес-конференції, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами керівника обласного КВУ Максима Лисюка, вже сьогодні влада показала "своє обличчя".

"Влада проігнорувала дві наші вимоги, одна з них – "Включити громадських активістів до складу виконавчого комітету". Друга – це те, вони не прийняли запропонований нами регламент", - розповів Максим Лисюк.

Як відомо, раніше громадські активісти оприлюднили п’ять вимог до нового мера та депутатів. Зокрема, міському голові та новому скликанню пропонують ухвалити Регламент ради та виконавчого комітету, боротьба з корупцією та ухвалення рішення про запровадження системи електронних державних закупівель, публікація декларацій депутатів, відкритий бюджет та остання – включення у склад виконкому представників громадськості, волонтерів та журналістів.

Інформаційний аналітик Ігор Ткач також розкритикував роботу сесії, назвавши її "фарсом".

"Сьогоднішня сесія – суцільний фарс. Адже її скликала міська виборча комісія, тож на неї повинні були винести тільки два питання – про приведення до присяги новообраного міського голову та депутатів, а також обрання секретаря ради. Все через те, що в новому законі йдеться про те, що будь-які рішення мають оприлюднюватися за 20 днів", - наголосив Ткач.