Франківський чиновник-хабарник ніяк не вирішить, чи свідчитиме у суді


Сьогодні, 10 квітня в Івано-Франківську міському суді розпочалось судове засідання у справі начальника Фонду держмайна Зіновія Жовніра.

Як відомо, чиновник вимагав 150 тисяч доларів хабара за зниження вартості Коломийської паперової фабрики на 5 мільйонів під час аукціону. Його затримали під час передачі частини грошей.

Після розслідування прокуратура кваліфікувала його дії як зловживання впливом. Оскільки у судді Поповича закінчились повноваження, справу почали розглядати спочатку.

Сьогодні суддя Кишакевич оголосив новий склад суду, а прокурор Мельник знову зачитав обвинувальний акт. Як зазначив прокурор, Зіновій Жовнір пообіцяв підприємцю Болоцькому зниження вартості фабрики, запевняючи що має вплив на керівництво Фонду держмайна. Чим, на думку прокуратури, ввів підприємця в оману заради наживи. За таку послугу Жовнір хотів отримати 150 тисяч доларів, що дорівнює близько чотирьох мільйонів гривень. Та встиг отримати тільки 20 тисяч доларів. Тож обвинувачується у зловживанні впливом (369-2 ККУ).

Зіновій Жовнір свою вину повністю визнав та запевнив, що щиро розкаюється. Втім, свідчення суду давати відмовився. Також він зауважив, що з жовтня вже не працює начальником управління регіонального Фонду держмайна. Адвокат пояснив, що Жовнір сьогодні просто має погане самопочуття. Тож зможе дати свідчення наступного разу. Також адвокати клопотали про спрощений розгляд справи. Жовнір позицію адвокатів підтримав. 

Натомість суддя Кишакевич зауважив, що підсудний двічі змінював думку. Тож запропонував Жовніру свідчити зараз і вже після того приймати рішення, чи варто розглядати справу за спрощенню процедурою. Той знову відмовився, посилаючись на погане самопочуття. Запевнив, що дасть свідчення наступного разу.

"У всіх погане самопочуття, це не аргумент. Тож, або давайте свідчення, або надавайте докази. У суду на розгляді багато справ, тож не треба затягувати розгляд" - підкреслив суддя Кишакевич.

На це захист Жовніра попросив оголосити технічну перерву на 5 хв.

До теми: Стало відомі подробиці затримання франківського високопосадовця на хабарі

Генпрокурор розповів за що вимагав хабар франківський високопосадовець

Скандальний очільник прикарпатського Фонду Держмайна за 4 млн. грн. обіцяв дешевше продати фабрику

Суд залишив Жовніра під вартою з можливістю застави у 4 млн грн

У розгляді справи Зіновія Жовніра знову зробили перерву – не з’явився свідок

Адвокати Жовніра просять відводу всіх прокурорів Івано-Франківської області

У прокуратурі пояснили, чому посадовцю-майновику вже не інкримінують хабарництво

Суд у справі очільника Фонду держмайна перенесли, бо підозрюваний у лікарні