Головний комунальник розкрив "секрет" перемоги на тендерах фірми наближеної до нардепа Шевченка


На сьогоднішній оперативній нараді міський голова Віктор Анушкевичус поцікавився у директора департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку Михайла Смушака, чому не проводиться капітальний ремонт Тичини.

За словами головного комунальника, ремонт зупинили через одного з учасників, що вважає оголошені тендерною комісією результати торгів порушенням його прав, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Він подав заяву в антимонопольний комітет, розгляд призначений на 30 вересня",- поділився Михайло Смушак.

Смушак зауважив, якщо б не було тієї заяви, роботи могли тривати вже практично два тижні.

"Я хочу, щоб ми називали речі своїми іменами. Правильно це буде? Що за фірма?", - риторично поцікавився очільник міста.

"Фірма ТзОВ "ПБС" не погоджується з результатами, хоча цінова пропозиція у них була найнижча. Та коли проводилася оцінка, було виявлено порушення. Суть полягає в тому, що вони заклали додатковий механізм, на нього накрутили загальновиробничі витрати та прибуток. Однак даний механізм за кошторисом використовуватися не буде, а використовуватиметься при виконанні робі. Таким чином, ціни були завищені. Саме тому їхня пропозиція була відхилена, а перемогу отримала фірма, що зайняла друге місце", - поділився Смушак.

Тож, головний комунальник сподівається, що рішення антимонопольного комітету, підтвердить позицію тендерного комітету.

"Якщо будуть заперечення з їхнього боку – будемо відстоювати нашу позицію у суді. Адже вважаємо, що праві. Однак судова тяганина може затягнутися на довгий час", - вважає Михайло Смушак.

Натомість, Анушкевичус зауважив, що це –  та сама схема, що була з Набережною.

"Фірма "ПБС" Набережну забрала. На чотири мільйони дала більше – антимонопольний комітет, втручання, статус, тож фірма яка виграла змушена була йти на домовленість і брати їх на субпідрядника, щоб не проводити новий тендер. Те саме по Тичин, хоча вулиця вже могла бути зробленою. Нехай люди самі дають оцінку таким діям", - резюмував міський голова.

До теми: "Як не з'їм - то понадкушую": Фірма Шевченка воює за Тичини, а незавершена Набережна - руйнується?

Фірма Шевченка зриває ремонт найгіршої вулиці Івано-Франківська?

Ремонт вулиці Тичини може бути заблокований на рік, - головний комунальник Франківська