Фірма Шевченка зриває ремонт найгіршої вулиці Івано-Франківська?


Сьогодні, 4 вересня у івано-франківських ЗМІ з'явилась інофрмація начебто ремонт дороги на вулиці Тичини найближчим часом можуть заблокувати. Причиною є незгода однієї з фірм, що претендувала на ремонт, із результатами тендеру.

Проте чи справді незгода однієї фірми може затормозити ремонт багатостраждальної Тичини, прокоментував у мережі Фейсбук Директор департаменту комунального господарства Михайло Смушак.

За словами головного комунальника міста, договору на виконання робіт ще немає, а бюджетних призначень є поки що тільки 120 тис. грн. Через це фірму, яка виконує там роботи попередили, щоб вони зупинили діяльність до моменту підписання договору.

Як розповів Михайло Смушак, ТзОВ "ПБС" подала скаргу в Антимонопольний комітет України щодо визнання незаконним рішення про відхилення їх пропозиції. Це означає, що договір не буде підписаний до тих пір, поки не буде рішення комітету.

Смушак вважає, що "ПБС" має право подавати скарги, але тендер провели прозоро і відповідно до закону.

"Є чинне тенедерне законодавство і Департамент працює виключно в межах цього законодавства! Не відхилення тендерної пропозиції - це таке саме порушення як і незаконне відхилення. Закон порушувати ми не будемо. Перемагає у тендері той, хто пропонує нижчу ціну і подав всі документи у відповідності до чинного законодавства. По останніх наших тендерах - Ленкавського і Кармелюка - перемогло ТзОВ "ПБС", по Тичини - акцептовано пропопозицію ТзОВ "ІФДС". Жодної політики, жодної упередженості", - наголосив Смушак.

Окрім того, головний комунальник міста виклав документ, у якому роз'яснено, чому було відхилено пропозицію "ПБС". А саме, "при формуванні кошторисної документації не враховано використання орендованих машин та механізмів, зазначених у довідці про наявність обладання та матеріально-технічної бази, цим самим збільшено вартість загальновиробничих і адміністративних витрат і прибутку".  

Як вважає Директор департаменту комунального господарства, ТзОВ "ПБС" самі винні, що програли тендер, адже подали неправильні документи.

"Жодної політики, жодної упередженості! Ремонт доріг - це питання господарське, а не політичне!", -  зауважує головний комунальник міста.

Як відомо, фірму "ПБС" пов'язують з народним депутатом Олександром Шевченком. Сам нардеп неодноразово та відкрито говорив, що має відношення до фірми «ПБС», яка займається ремонтом доріг і використовує для цього «інноваційні технології». 

До слова, про схожу "спробу" долучити фірму "ПБС" до ремонту іншої дороги заявив нардеп Юрій Соловей. Нардеп звинуватив свого колегу Шевченка у спробі зірвати ремонт дороги Р-24. За словами Солов'я, керівник фірми "ПБС" Роман Родзоняк погрожував зірвати тендер, подавши до Антимонопольного комітету, якщо "ПБС" не дозволять ремонт вищезгаданої дороги.

Варто нагадати, у липні через ремонт доріг розгорівся великий скандал - вже колишній голова Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Микола Проців заявив про тиск та погрози від прикарпатських обранців. За його словами, один із депутатів вимагає, щоб Проців долучив до ремонту наближену до нього фірму.

До теми: Благі наміри чи піар? Прикарпатські нардепи зірвали старт ремонту дороги Н-09

В Івано-Франківську онлайн проходить тендер на ремонт доріг

Нардеп Шевченко заявив, що на Прикарпатті погані дороги через контроль громадськості

Шевченко таки домігся, щоб ПБС виграла тендер на ремонт траси на Прикарпатті

Тендерний фарс: Фірма нардепа Олександра Шевченка виграла підряд на ремонт дороги, завищивши ціну на 70 мільйонів