Голий, босий і в боргах: Затриманий на хабарі війт Ямниці немає жодного майна


На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції з'явилася електронна декларація затриманого на хабарі сільського голови Ямниці Миколи Зелінського..

Тож кореспондент Бліц-Інфо проаналізував декларацію "бідного" сільського голови Ямниці Миколи Зелінського.

Тож, війт Ямниці не задекларував жодного майна. Проте у власності дружини є будинок в Побережжі (загальною площею 50,2 кв.м.) та половина квартири у Франківську (загальною площею 69.3 кв.м.)  

У розділі "Доходи" Микола Зелінський вказав 93 019 гривень зарплати та 3 487 грн. процентів.

Окрім того на рахунку в банку в очільника Ямниці розміщені 78 508 грн.

Що стосується фінансових зобов'язань, то Микола Зелінський має виплатити 17 979 грн. отриманого кредиту. Також минулого року війт Ямниці сплатив 452 676 грн. в рахунок основної суми позики та 3 600 грн. за страхування. 

Також Микола Зелінський задекларував, що є засновником ГО Громадська організація "Український рід" та засновником і почесним головою ГО Івано-Франківська обласна молодіжна громадська організація ВМГО "Батьківщина молода".

Варто пригадати, що сільського голову Ямниці затримали 20 січня під час отримання хабара. Міський суд визначив йому заставу у розмірі 150 тисяч гривень замість 1 млн. 1600 грн., адже Зелінський запевняв, що не має грошей. Проте вже через два дні він вийшов під заставу. На суд війт також не з'явився бо заслаб.