Лікарня в Рогатині переплатить 20% за медичні ліжка франківському лікарю


Рогатинська центральна районна лікарня уклала угоду на придбання п’яти лікарняних ліжок загальною вартістю 145 тис. грн.

Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro, пишуть Наші гроші. Львів.

Згідно з угодою, лікарня замовила одне медичне функціональне ліжко з аксесуарами «Біомед FB-11E» за 31,5 тис. грн та чотири ліжка «Біомед FB-1MB» за 28,4 тис. грн.

Але на сайті компанії «Біомед» такі ліжка продають за 24,9 тис грн та 22,1 тис. грн відповідно. Тобто на кожному з придбаних ліжок лікарня переплатить понад 6 тисяч гривень.

Приватний підприємець Ігор Іванишин вже не вперше торгує медичними матеріалами та обладнанням за завищеними цінами. Як раніше повідомляли «Наші гроші. Львів», у квітні він продав «Отинійській районній лікарні» (Коломийський район, Івано-Франківської області)  захисні окуляри вдвічі дорожче, ніж вони коштують на ринку.

Попри це, за даними порталу YouControl, з початку 2020 року Ігор Іванишин отримав державних замовлень на 1,73 млн грн. Значна частина з них це закупівлі за спрощеною процедурою для запобігання та лікування коронавірусної хвороби (COVID-19).

Ігор Іванишин не лише приватний підприємець, він також працює лікарем рентгенологом – завідує рентгенорадіологічним відділенням у Івано-Франківській обласній клінічній лікарні. Крім того, він є директором приватного підприємства «Глорія-ІВ». І саме як директора цієї фірми, його звинувачують у завищенні цін та привласненні бюджетних коштів під час закупівлі медичних матеріалів. Зокрема, для Надвірнянської центральної районної лікарні у 2017 році. За даними слідства, Іванишин у змові з посадовими особами Івано-Франківської ОДА в цій закупівлі привласнив 110,24 тис. грн  – сума, на яку була завищена ціна тендеру. Наразі справу розглядає Івано-Франківській міський суд.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!