Мешканці Опришівців завтра вийдуть на пікет під обласну раду


Сьогодні, 20 серпня, до івано-франківського аеропорту прийшли мешканці Опришівців, щоб висловити свій протест проти будівництва асфальтного заводу.

Кажуть, їм вже й так виїдає очі та не дає дихати їдкий запах, що приносить вітер з аеропорту. З'ясувати чи й справді є на території аеропорту асфальтний завод прийшли й громадські активісти та представники влади, адже заявляють, що ніяких дозволів на таку діяльність не видавали.

Як виявилось, на території аеропорту і справді звели механізм, що має пряме відношення до виробництва асфальтобетону. Це так звана установка для виробництва бітумної емульсії. Зовсім поруч – гори щебеню.

Оскільки ніяких дозволів на таку діяльнісь у фірми-концесіонера Івано-Франківського аеропорту "Скорзонери", представники влади запропонували людям план дій: створити комісію, яка перевірить законність установки та  визначить чи несе вона шкоду довкіллю. А поки комісія працюватиме, порекомендувати «Скорзонері» припинити всі роботи. Громаді такі рекомендації не сподобались. Хтось пропонував перекрити дорогу до аеропорту, хтось кликав під міськраду, а якась старша пані взагалі пропонувала «завалити ту установку, щоб не могла смердіти». 

Після годинної "дискусії" на підвищених тонах та оглядин невідомих механізмів люди вирішили йти завтра о 9-й під обласну раду з вимогою забрати з території аеропорту встановлену без будь-яких дозволів установку з виготовлення бітумної емульсії.

До теми: "Скорзонера" показала, що звела без дозволів на території франківського аеропорту. Люди вимагають знести

Мешканці Опришівців радять перенести бітумну установку у "Буковель"

Мешканці мікрорайону Опришівці погрожують заблокувати дорогу до івано-франківського аеропорту

Очільник Франківська каже, що Шевченко будує асфальтний завод на території аеропорту без дозволу