Мільйона замало: Ільницький думає збільшити суму позову проти патрульного


Сьогодні, 20 квітня в Івано-Франківському міському суді розпочали розгляд справи щодо командира роти патрульної поліції Леоніда Гончарука.

Як відомо, командира роти УПП Леоніда Гончаруказвинувачують у зловживанні службовим становищем та перевищені службових повноважень. Він нібито під час затримання зламав мізинець екс-міліціонеру Михайлу Ільницькому.

До зали суду з'явився сам обвинувачений Леонід Гончарук, його захисник, прокурор та один із адвокатів потерпілого Ільницького, інформує кореспондентка Бліц-Інфо з зали суду.

Сьогодні засідання розпочали з допиту потерпілого Ільницького. Він розповів, що 18 червня повертаючись з Манявського скиту у Крихівцях стояв знак "Стоп". Невістка, яка була за кермом зупинилась, а потім поїхала далі. Через деякий вони побачили, що за ними їде патрульна машина.

"Ми під'їхали до Мазепи, 117. Вони зупинились за нами та включили пропускні маячки. Поліцейська, яка вийшла з машини почала вимагати у мене документи, хоча я перебував на задньому сидінні", - запевняє Ільницький.

За його словами, патрульна не представлялась, а почала казати, що він п'яний. Коли приїхав Гончарук він дав розпорядження затримати. Також на місце приїхали працівники внутрішньої безпеки.

"Незважаючи на те, що мене тримали двоє поліцейських за руки Гончарук зловив мене за пальці та намагався їх зламати. Мені здалось, що він хотів зробити це навмисно, однак зламав один, і вивихнув інший. Коли я попросив викликати мені швидку вони відмовились та посадили мене до патрульної машини. Вже у відділку мені викликали швидку допомогу", - розповів екс-міліціонер.

У свою чергу прокурор поцікавився у позивача, чому патрульні, які їх зупинили викликали підкріплення та скільки екіпажів патрульної поліції приїхали. Ільницький зазначив, що загалом приїхали п'ять екіпажів. У підсумку поліцейські склали три протоколи за їзду у стані алкогольного спяніння, без посвідчення водія та непокору поліції. Ільницький зазначив, що свій цивільний позов підтримує у повному обсязі, і навіть думає про те, щоб збільшити суму моральної шкоди.

Заслухавши свідчення суддя призначила наступне засідання на 14 годину 5 червня. Наступного разу допитувамуть свідків.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!

Нагадаємо, командиру роти світить від трьох до семи років. Гончарук прибув на підтримку колег, що зупинили автівку екс-міліціонера Михайла Ільницького. Той відмовився проходити освідчення і вів себе доволі агресивно, намагався втекти з місця події. Також на його захист кинулась вся родина, з якою він їхав в авто - дружина, син з невісткою та діти. "Відбити" п'яного водія у патрульних намагались і його знайомі, що прибули на місце. Зокрема, й відомий франківський активіст на прізвизько Хімік. Про "пригоди" тієї ночі ще в червні розповідав начальник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець, виклавши відео у Facebook, який теж прибув на місці після кількогодинних баталій патрульних з "групою підтримки" Ільницького. 19 жовтня суд відсторонив від посади патрульного, якого екс-міліціонер звинуватив у дрібному каліцтві. Проте згодом Апеляційний суд скасував це рішення і вирішив не відстороняти Леоніда Гончарука від роботи.

До теми: Не пив і за кермом не сидів: Апеляційний суд виправдав екс-міліціонера Ільницького.

"Судді, прокурори, ви там охреніли?!", - соцмережі про справу проти франківського патрульного.

Все, аби приховати правду? Франківського копа судять за зламаний палець п'яному екс-міліціонеру

Колишній міліціонер, якого від патрульних захищав "Хімік", у суді перекладає вину на свою невістку

Міністр МВС вручив відзнаку франківському патрульному, відстороненому від служби