На сесію – у вишиванці. Для верховинських депутатів ввели дрес-код з подачі екс-регіонала


Депутатів Верховинської райради зобов’язали надягати вишивані сорочки на пленарні засідання.

Так було вирішено та прописано у Регламенті на одній із перших сесій районної ради.

«Ми любимо своє, рідне, одягаємося у барвисті вишиванки, працюємо з повною віддачею і творімо веселковий світ добра на батьківській землі», -  наголошують в райраді.

Тож, як зазначається на офіційному сайті ради, «рішення прийнято депутатами свідомо, виважено і мудро».

«Вишиванка –  символ українського народу,  символ здоров'я, краси, чистоти помислів і єднання з душею своїх предків, з рідним краєм”, - цитує прес-служба голову райради Івана Шкіндюка.

Чи виправданий такий прояв патріотизму до свого, рідного, якщо його приписують в регламенті, питання доволі дискусійне. Водночас така ініціатива з подачі голови райради сприймається неоднозначно. А особливо у контексті його політичного минулого.

Бо, як відомо, представник політичної партії «Батьківщина» Іван Шкіндюк має темні плями на своїй репутації у вигляді балотування на виборах та проходження в облраду минулого скликання під знаменами «Партії регіонів».

До слова, ще з тих часів можна прослідкувати його любов до вишиванок.

Революція внесла свої корективи, тож Шкіндюк покинув лави заплямованої кров’ю партії і вже на минулих виборах висувався від «Батьківщини». До слова, навіть знову пройшов до обласної ради. Та в останній момент передумав і написав заяву про відмову від мандата. Очевидне, не так через муки сумління, як обіцяну партією посаду голови райради на Верховинщині. Тож говорити про "чистоту помислів", вдягаючи вишиванку, деяким політикам якось не личить...

До теми: Шістнадцятилітній син голови райради на Івано-Франківщині вчинив ДТП