Нас не чують: Мешканці Пасічної сьогодні перекриють трасу на Львів


Мешканці будинків на вулиці Хіміків – Тролейбусній сьогодні ввечері збираються перекривати дорогу у Пасічній, а точніше трасу на львівський напрямок. Франківці протестують проти забудови зеленої зони.

Про це в мережі повідомила франківка Женя Ступ'як.

"Ми всіма можливим методами намагаємося вберегти останню зелену ділянку біля наших будинків від забудови. Нагадаємо, на тому місці БК «Вертикаль» планує звести дві висотки по два під’їзди. Тим самим забравши у нас право на хоч маленький єдиний сквер у цьому районі, а також знищився новеньку дорогу, яку збудували до дитячого садка «Вишиванка». 

Вже більше місяця ми ведемо цю боротьбу, ми ходили на сесію міської ради, безліч комісій, ми написали гору звернень у всі можливі інстанції, по нашому питанню створена робоча група у міській раді, ми разом з дітками засадили невеликі ділянки, прилеглі до території забудови, деревами, врешті, ми двічі перекривали дороги. 

А що отримали натомість – забудівник звів паркан, вирубав дерева, завіз трактор. До речі, з порушеннями, оскільки паркан обмежує оглядовість дороги і може спричинити до ДПТ, а важка техніка взагалі не має права їздити по житловій зоні. Погодженої з поліцією схеми руху у них немає, що було нині зафіксовано поліцейськими. Сьогодні зранку працівники «Вертикалі» вимикали посаджені нами дерева. На що склала відповідний акт муніципальна варта. 

Ми чекаємо відповідей – але їх або немає, або приходять банальні відписки. Ми чекаємо реакції влади… На жаль, її теж немає. Нас не чують. Ми дуже хочемо зустрічі з міським головою Русланом Марцінківим, на сесії він висловив нам слова підтримки, але від його заступників, які задіяні у робочій групі, ми бачимо іншу позицію.

Можливо через розголос у ЗМІ і ФБ він нарешті нас почує, запрошення на сьогоднішню зустріч також передали через депутата від нашого округу Андрія Строїча. Отож сьогодні (13.07), на 18:30 – біля будівельного паркану – ВСІМ БУТИ.",- пише активістка.

Нагадаємо, на вулиці Хіміків, будівельна компанія "Вертикаль" збирається будувати дві десятиповерхівки впритул до школи. Однак, мешканці прилеглих будинків не хочуть, щоб від них забирали єдину зелену зону.  

У зв'язку з цим, 10 липня люди вирішили облаштовувати майбутній сквер. Натомість, сьогодні невідомі повиривали насадження. Люди стверджують, що це були працівники компанії "Вертикаль". 

До слова, 3 липня забудівник незважаючи на конфлікт розпочав будову на конфліктній землі.

Директор компанії "Вертикаль" Олег Лєпенін пояснив, що чекати далі не мають змоги, оскільки зобов’язані вчасно виконати свої договірні зобов‘язання перед власником земельної ділянки та покупцями.

В цей же день, франківці блокували дорогу, щоб робоча техніка не проїжджала на прибудинкову територію. Ввечері  перекрили Целевича, а наступного дня - Галицьку.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини