Не встигли, бо підрядник помер. Чиновники обіцяють нову школу у Раковці вже у 2018


Будівництво нової школи у селі Раковець Богородчанського району повинні закінчити наступного року.

Про це сьогодні, 7 вересня на засіданні колегії облдержадміністрації повідомив голова ОДА Олег Гончарук, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як відомо, наразі будівництво нової школи зупинилося. Відтак, 1 вересня батьки знову зірвали навчальний процес та не впустили дітей до аварійної школи.

«Якщо виконавець не працює, то поміняйте його. Ресурс є, але якщо не освоїти, то він повернеться», - зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

У свою чергу Олег Гончарук запевнив, що будівництво школи у Раковці перебуває на його особистому контролі. Він також пояснив чому трапилася затримка.

«Виконавець робіт два місяці тому помер. Окрім того  є дуже серйозні питання до директора школи, який першого вересня був ще десь на під’їзді, а не на місці», –акцентував Гончарук.

Він додав, що школа має відкрити двері до кінця 2018 року. Окрім того, до кінця наступного року також мають відкрити школу у Крилосі.

Як відомо, через аварійний стан школи у Раковці старші учні навчаються у сторічній глиняній хаті священика. Класи облаштували навіть у стайні та коморі.

Будівництво нової школи розпочалось в 2011 році. До 2013 року був закладений тільки фундамент, але з початком революції призупинилось. Вперше понад дві сотні школярів у селі Раковець на Прикарпатті не пішли до школи ще у 2013 році. окрім того, мешканці села пікетували під стінами Івано-Франківської ОДА.

Минулого року розлючені батьки вкотре не пустили дітей у школу та навіть перекривали дорогу