Підозрюваний у вбивстві болгарської студентки відмовився свідчити


Сьогодні, 7 травня в Івано-Франківському міському суді відбулось засідання у справі Ельдара Астанова, якого підозрюють у вбивстві болгарської студентки Дішлі Елі Зії.

Справу розглядає колегія суддів - Руденко, Зеленко, Деркач. Сьогодні до суду із СІЗО доставили підозрюваного, також прибули сторони процесу - прокурор Боровик, захисник підозрюваного Міськів та перекладач, інформує кореспондентка Бліц-Інфо з залу суду.

На початку засідання адвокат Міськів клопотала змінити умови перебування підозрюваного у залі суду. Мова йде про засклену в клідку, мовляв, через неї перекладач не може нормально здійснювати переклад, а Астанов її не чує.

Відтак прокурор зачитав обвинувальний акт.

"31 травня перебуваючи на кухні квартири вчинив конфлікт з співмешканкою через її поведінку та наніс їй декілька ударів. Перемістившись до спальні він продовжив конфлікт та вирішив позбавити її життя. Для цього він взяв дерев'яну палицю, якою почав її бити. Було спричинено 20 - 35 цілеспрямованих ударів по голові, грудях, руках, ногах та інших ділянках тіла. Щоб приховати злочин 1 червня він запхав тіло дівчини у валізу та відвіз її у ліс у село Світанок Рогатинського району, де викинув її у озеро", - зачитав прокурор.

Окрім того, за словами Боровика, у квартирі підозрюваного правоохоронці знайшли канабіс та марихуану.

Водночас Астанов зазначив, що не визнає себе винним та відмовився давати свідчення.

Відтак суд встановив порядок дослідження доказів та матеріалів справи: допит потерпілих, свідків, матеріалів справи та самого Астанова.

Наступне засідання відбудеться 1 червня о 13 годині та 25 червня о 13.00.

Як відомо, студентку з Болгарії, що зникла в Івано-Франківську в останній день весни, знайшли мертвою. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 115 (навмисне вбивство). Поліцейські також затримали ймовірного вбивцю - її хлопця.

Під час обрання запобіжного заходу підозрюваний заявив, що проти присутності преси. Інакше відмовляється давати свідчення. Опісля підозрюваний заявив, що не вбивав дівчину, а знайшов її вже мертвою. У підсумку, Івано-Франківський міський суд виніс рішення про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Підозрюваний оскаржив рішення в апеляційному суді, проте суд залишив рішення першої інстанції без змін.

Нагадаємо, подруга повідомила, що дівчина зникла після зустрічі з хлопцем-турком, який часто її бив. Ввечері 12 травня стало відомо, що на Прикарпатті імовірно знайшли тіло зниклої студентки з Болгарії. Наступного дня в поліції повідомили , що тіло дівчини запхали у валізу та втопили в озері. Опісля слідчі розповіли жахливі деталі вбивства студентки з Болгарії.