Помічник франківського нардепа, якого підозрюють у розкраданні 28,5 млн грн, вважає себе жертвою


Очільник Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків, якого нещодавно затримали за підозрою у розкраданні 28,5 млн грн, не згоден із думкою слідчих і вважає, що став жертвою.

Про це пише Вголос.

«Я зіткнувся з такою ситуацією, що став об'єктом кримінального провадження, – сказав Роман Тимків під час прес-конференції. – Я вважаю, що ні я, ані члени моєї команди жодних збитків державі не завдали. Наше підприємство виконало завдання перед Міноборони на 100%. І лише 4 двигуни виявились несправними. Ми готові замінити ці чотири несправні двигуни, як тільки знімуть арешт».

Також Роман Тимків зазначив, що на сьогодні наказу про відсторонення його від займаної посади немає, тому він ходить на роботу в звичному режимі.

Щодо застави у 2 млн грн, то, за словами Романа Тимківа, її  внесла сестра, яка з 2002 року займається будівельним бізнесом.

Нагадаємо, Романа Тимківа відсторонили від виконання обов'язків директора ДП на час розслідування. 

Як відомо, 14 липня, детективи НАБУ під керівництвом прокурорів САП затримали низку посадових осіб Збройних Сил України та ДП «Львівський бронетанковий завод» за підозрою у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. Також затримано посередника — засновника комерційної структури.

15 липня суд призначив запобіжний захід Роману Тимківу, підозрюваному у розкраданні 28.5 млн грн : 60 днів арешту або 2 млн грн застави.

Як відомо, Роман Тимків - екс-депутат Івано-Франківської міської ради, пройшов за списком "Третьої сили", яку тоді очолював нардеп Юрій Соловей. Також  Тимків є відомим франківським будівельником, засновником компанії «Екстім».

Окрім цього, згідно даних сайту ВР,  наразі Роман Тимків є помічником прикарпатського народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Юрія Солов'я. Виконує обов'язки на громадських засадах. Також був помічником ще одного прикарпатського нардепа "ударівця" Романа Чернеги.

Тимків є керівником заводу з вересня 2015 року. 

Пізніше у НАБУ назвали причину затримання. Мова йде про розтрату бюджетних коштів.

До теми: Прикарпатський нардеп визнав, що його помічник причетний до наркоторгівлі?

Прикарпатський нардеп хоче взяти на поруки арештованого керівника бронетанкового заводу

Затриманий директор Львівського заводу – власник понад 10 підприємств