Прикарпатському обласному центру служби крові потрібні донори


Кількість охочих здати кров на Прикарпатті зараз зменшилася утричі. Про це повідомляють у Прикарпатському обласному центрі служби крові.

"Якщо у звичний період ми приймали понад 30 осіб, які виявляли бажання бути донорами, то на сьогоднішній день до нас приходить максимум 10 осіб", - сказала в ефірі Суспільне Карпати медична директорка центру Ірина Федик. – Це критично і пов’язано із надзвичайною ситуацією, оголошеною в області. Ті, хто приходить до нас зараз, - винятково родичі тих пацієнтів, які потрапили до лікарні, власне, у цей період".

Як зазначила Ірина Федик, нині, як і завжди, компонентів крові потребують хворі з акушерсько-гінекологічними патологіями, політравмами, кровотечами. Переливання крові часто необхідне постраждалим у ДТП. Компоненти крові майже щодня потрібні онкогематологічним хворим, пиш Суспільне.

Щоб всі потребуючі отримували допомогу вчасно, працівники Прикарпатського обласного центру служби крові закликають не бути байдужими і долучитися до челенджу "Здай кров і приведи друга!", оголошеного закладом.

Взяв участь у челенджі почесний донор України Юрій Шутенко, який проживає в Івано-Франківську.

"Здав плазму на користь дітей, які перебувають в онкогематологічному відділенні обласної дитячої клінічної лікарні, - розповів донор. – Постійно підтримую цих дітей. Не тільки донаціями, а й своїми відвідуваннями".

У Прикарпатському обласному центрі служби крові чекають на потенційних донорів і переконують, що створили всі умови для безпечного донорства. Центр працює по буднях з 8:00 до 14:30 за адресою: м. Івано-Франківськ, вул Степана Бандери, 23.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!