Скандальна фірма екс-міністра екології знову хоче видобувати нафту і газ на Прикарпатті


У середу, 15 лютого, відбулося засідання комісії обласної ради з питань екології.

На початку засідання депутати розглянули кандидатури, які змагаються за крісло очільника "Дністровського ландшафтного парку".

Опісля перейшли до розгляду питань про надання дозволів на розробку надр. Зокрема, комісія розглянула проект рішення обласної ради “Про погодження товариству з обмеженою відповідальністю “ПАРІ” у користування ділянки надр”. 

Йдеться про видобуток нафти й газу на Чемигівській площі.  За словами голови комісії, фірма вже уклала договір з селищними головами про соціальну відповідальність. Зокрема "ПАРІ" повинна зробити вуличне освітлення в селищі Татарів Яремчанської міськради та купити сміттєвоз сусідньому Микуличину.

Після обговорення, депутатська комісія погодила рекомендуватиме облраді завтвердити проект рішення. Втім, останнє слово за обласною радою.

Як писав раніше Бліц-Інфо ПАРІ, що претендує на видобуток нафти й газу на Івано-Франківщині входить до кіпрського холдингу «Бурізма». Її власником у свою чергу є кіпрська ж "Brociti Investments Limited". І за даними кіпрського реєстру, єдиним власником "Brociti"є скандальновідомий Микола Злочевський (міністр екології при Януковичі).  Слід зауважити, "ПАРІ" отримало дозвіл на геологічне вивчення Чемигівської площі Івано-Франківської області ще за часів його перебування на посаді міністра в уряді Азарова. Площа родовища, яке збирається експлуатувати фірма - 9,7 га.

До теми: Голова облради відмовився порушувати закон заради негайного надання дозволу на видобуток нафти