Суд у справі очільника франківських копів: Потерпілий хоче відшкодування


Сьогодні, 22 травня, в Івано-Франківському міському суді провели підготовче судове засідання у справі начальника патрульної поліції Дмитра Міхальця.

Як відомо, очільника патрульних звинувачують у нанесенні трьох синців учаснику АТО Івану Чайковському. Йому інкримінують ч. 2 ст. 365 ККУ (Перевищення влади або службових повноважень - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років із позбавленням права обіймати на строк до трьох років).

Раніше справу розглядав суддя Володимир Попович та після завершення повноважень, справу розпочали розглядати за участі нового судді - Олега Лазаріва.

Сьогодні, до зали суду прийшли не тільки сторони процесу, а й активісти. На початку засідання сторона потерпілого подала цивільний позов на відшкодування йому суми моральних та матеріальних збитків. За джерелами Бліц-Інфо, йдеться про 142 тисячі гривень.

Проте підвердити чи спростуватицю суму потерпілий Іван Чайковський журналістам не захотів. Мовляв, спочатку сторони мають ознайомитись з позовом. Та все ж запевнив, що сума грунтується на результатах експертиз, які він отримав напередодні.

Суддя зауважив, що клопотання надійшло під час судового засідання, а сторона захисту має право на три дні для ознайомлення з позовом. Тож переніс розгляд справи на 5 липня 10:00.

Нагадаємо, головному копу Івано-Франківська світить від 3 до 8 років позбавлення волі. На минулому засідання потерпілий Чайковський розповів свою версію подій у кабінеті Міхальця.

Детальніше про конфлікт між Дмитром Міхальцем та Іваном Чайковським кореспондент Бліц-Інфо писав у матеріалі "Старе ДАІ проти нової поліції? Кілька цікавих фактів у конфлікті Міхальця та Чайковського".

До теми: В міському суді визначають запобіжний захід для головного копа Франківська

Очільника патрульної поліції звинуватили у побитті учасника АТО

Ніхто нікого не бив, - Міхалець спростовує побиття учасника АТО

Прокуратура Прикарпаття оголосила підозру начальнику патрульної поліції Івано-Франківська

Дмитро Міхалець впевнений, що немає права здаватись і зраджувати довіру франківців

Справу Міхальця вивчали у Генпрокуратурі