Суд у справі Міхальця: Потерпілий розповів свою версію подій


Сьогодні, 20 лютого, в Івано-Франківському міському суді розпочалось судове засідання у справі начальника патрульної поліції Дмитра Міхальця.

Як відомо, очільника поліції звинувачують у нанесенні трьох синців Івану Чайковському. Йому інкримінують ч. 2 ст. 365 ККУ.

До зали суду прийшли не тільки сторони процесу, а й активісти. Тож, сьогодні розпочали засідання з допиту потерпілого. Як розповів Іван Чайковський, 6 вересня 2016 року він зустрів Дмитра Міхальця на сходах патрульної поліції.

"Я сказав, що маю з ним поговорити щодо складеної на мене напередодні постанови. Він запросив мене до свого кабінету. Я підійшов через 15 хвилин, та в нього була нарада. Через деякий час я таки зайшов до кабінету, Міхалець покликав туди ж комбата Ірину Зелінську. Розповів їм як на мене склали постанову патрульні коли ходив до Пенсійного фонду. Я просив їх не складати постанову, а винести усне попередження. Адже знак там новий і я його не помітив.  Втім, копи не захотіли. Тому я просив Міхальця скасувати постанову, адже його підлеглі навіть неправильно вказали знак. Показав їм всі документи, посвідчення учасника АТО, посвідчення про інвалідність. Тоді я почав питати, що означає той знак ПДР, написаний в постанові. Але вони почали з мене насміхатися", - зазначив Чайковський.

За його словами, вони почали сперечатися, Чайковський кинув посвідчення учасника АТО на стіл. На це Міхалець відкрив двері, аби Чайковський пішов. Втім, потерпілий не захотів.

"Він схопив мене за одну руку, потім - за другу. Я почав впиратись, Міхалець потягнув мене на себе і я впав під крісла. Я сказав, що піду сам, вони зібрали мої документи і я вийшов з кабінету", - зауважив Чайковський.

Прокурор поцікавився, чи не звертався потерпілий ще до когось за скасування постанови. Той відповів, що того ж дня на кілька годин раніше до заступника Міхальця Олега Сердюка. Але той відповів, що так одразу її скасувати не можна і треба почекати три дні. Чайковський пояснив, що не міг чекати три дні, бо мав їхати на реабілітацію, тож вирішив йти ще до Міхальця.

На запитання його захисника, чи розповідав про те, що трапилось в кабінеті начальника патрульної поліції ще комусь, Чайковський відповів ствердно.

"Того ж дня розповів своєму начальнику (керівнику МРЕВ), він покликав юриста. Розповів як було. Більше нікому того дня не говорив", - повідомив потерпілий.

Суддя поцікавився, які травми отримав потерпілий внаслідок конфлікту. Той показав, що синці на руках. Суддя попросив уточнити конкретно, як було вказано у висновку судово-медичної екпертизи. Чайковський відповів, що не читав його, але може показати на руках, де були синці. На уточнююче запитання про ще якісь травми відповів "Ні". Втім, зазначив, що дуже роздратувався і потім боліла голова. Також у потерпілого запитали, чи є очільник поліції фізично сильніший за нього. Чайковський не зміг відповісти. Водночас його адвокат поцікавився, чи знав Міхалець про травми та інвалідність Чайковського до зустрічі в його кабінеті. Потерпілий відповів, що був знайомий з Міхальцем до того, оскільки працюють в одній будівлі. І зауважив, що ціле літо ходив у сорочці на короткий рукав, тож впевнений, що Міхалець знав про його травмовану руку та інвалідність.

На запитання, чи має потерпілий претензії до Дмитра Міхальця, той відповів, що бажав вибачень. А чи буде вимагати морального відшкодування наразі сказати не готовий.

Опісля суддя оголосив перерву до 15 березня, оскільки на засідання не з'явились свідки.

Детальніше про конфлікт між Дмитром Міхальцем та Іваном Чайковським Бліц-Інфо писало у матеріалі "Старе ДАІ проти нової поліції? Кілька цікавих фактів у конфлікті Міхальця та Чайковського".

До теми: В міському суді визначають запобіжний захід для головного копа Франківська

Очільника патрульної поліції звинуватили у побитті учасника АТО

Ніхто нікого не бив, - Міхалець спростовує побиття учасника АТО

Прокуратура Прикарпаття оголосила підозру начальнику патрульної поліції Івано-Франківська

Дмитро Міхалець впевнений, що немає права здаватись і зраджувати довіру франківців

Справу Міхальця вивчали у Генпрокуратурі

Апеляційний суд залишив Міхальця на посаді