В Івано-Франківську судять учасника АТО за побиття неповнолітнього кривдника сина


Сьогодні, 14 серпня і Івано-Франківському міському суді продовжили підготовче засідання у справ учасника АТО Віталія Мельничука, якого звинувачують у побитті підлітка з 13-ї школи Юрія Перепічки.

Нагадаємо, нещодавно юрист, координатор Української Гельсінської Спілки з прав людини Олег Веремієнко опублікував на своїй сторінці відео з побиття учня Юрія Ільницького. За словами юриста, це не перший такий випадок. Інцидент трапився у школі №13. Тоді на захист сироти став Віталій Мельничук. Незабаром його жорстоко побила та ж компанія, що била сироту Юрія. Веремієнко впевнений, що правоохоронні органи та працівники школи проявляють бездіяльність щодо побиття Віталія Мельничука, який через це тратив зір на 50% та перебував у важкій депресії.

Пізніше на прес-конференції у Києві Олег Веремієнко, школяр Віталій Мельничук і його бабуся Наталія Мельничук розповіли, як та сама компанія підлітків побила Мельничука 28 січня цього року. За словами жінки, зараз у побитті звинувачують її сина – учасника АТО. Колишній «беркутівець» тоді зламав ніс дев’ятикласнику. Слід зауважити, на з’ясування стосунків з кривдниками сина він прийшов у бронежилеті та з пістолетом.

Справу про нанесення легких тілесних ушкоджень в Івано-Франківському міському суді розглядає суддя Олег Лазарів. На сьогоднішньому засіданні надйшло клопотання про зміну прокурора.

Також адвокат Мельничука Веремієнко клопотав про повернення обвинувального акту до прокуратури. За словами захисту, нещодавно він отримав лист від заступника прокурора Івано-Франківська, де йшлося про події 31 січня. Тож він клопотав додати його до справи, зазначивши, що це дві різні справи, які ведуть одні і ті ж прокурори. Також просив про виклик нових свідків. Втім, повернувшись з нарадчої кімнати суддя відхилив клопотання захисника обвинуваченого щодо повернення обвинувального акту. А також суд вдімовив у у виклику до суду таких свідків, як соцпрацівник школи, патрульних та медиків швидкої. Мовляв, це буде затягування справи. Також суд відмовив у отриманні роздруківок телефонних розмов школярів.

Натомість погодив виклик свідків прокурора - школярів, що були бачили конфлікт. Також суд призначив нові засідання - на 23 серпня о 10 год. та 9 жовтня об 11:00