В Мінрегіоні «забракували» Угринівську ОТГ


В понеділок, 20 січня в Мінрегіоні відбулися консультації щодо ОТГ Івано-Франківської області.

Зокрема розглядали напрацьований облдержадміністрацією "кінцевий" варіант перспективного плану ОТГ області.

Про це в мережі повідомила депутатка Угринівської сільської ради ОТГ Вікторія Дебенко.

«Скажу одразу - захистити на 100% нашій ОДА свій план не вдалося і причина цьому наша Угринівська ОТГ... Однак, давайте по-порядку. Нещодавно такого роду "консультації" відбувались і в Івано-Франківській ОДА, де представники Угринівської ОТГ "відстояли" свою спроможність... Мене, як депутата Угринівської сільської ради Угринівської ОТГ на цю зустріч "експертів" не запросили, як і жителів Угринова/Клузова... Тому не знаю на підставі чого, яких аргументів і за чиєю протекцією приймалося рішення.

Втім, для урядовців цих аргументів виявилося вочевидь недостаньо. Відтак, Угринівську ОТГ не пропустили і відправили на додаткові консультації в ОДА», - каже депутатка.

Тож Вікторія Дебенко закликала усіх зацікавлених мешканців громади, депутатів взяти участь в наступних таких консультаціях, а відповідальних осіб ОДА повідомити не тільки експертів, а й простих людей.

«Дуже хочу, щоб рішення приймали саме люди, а експерти покладалися на їх точку зору, здоровий глузд і критерії самої реформи!»,- підсумовує депутатка.

Варто зауважити, що в коментарях до допису мешканці Угринівської ОТГ написали, що обов’язково підуть на консультації, щоб висловити свою думку.

«Згідно першого перспективного плану с.Клузів мало входити у найбагатшу Ямницьку ОТГ (особисто я була "за" враховуючи перспективу розвитку села) але депутатський корпус прийняв, як на мене хибне рішення і об'єднався з с.Угринів. Сьогодні дуже багато клузівчан мріють про об'єднання з Івано-Франківською ОТГ. Більшість жителів працюють, навчаються, отримують медичні послуги у Франківську то куди ж нам прагнути, звичайно до об'єднання з Франківською ОТГ. Я "за" консультації з народом!», - написала місцева мешканка Іра Боярська.

Кореспондентка Бліц-Інфо намагається з'ясувати в ОДА, чому Мінрегіон "забракував" Угринівську громаду, чи будуть проводити повторні консультації, та які песпективи в цієї ОТГ у майбутньому.

До теми: Згідно оновленого плану на Прикарпатті сформують 60 громад

Мешканці Тролейбусної, яка належить до Угринівської ОТГ, хочуть приєднатися до міста

Зі сварками і взаємними звинуваченнями: В Угринівській ОТГ так і не провели сесію

Ігор Дебенко: Мешканці Пасічної у складі Угринівської ОТГ не взмозі отримати якісні послуги - їх просто не чують

Експерти проаналізували виконання бюджетів прикарпатських ОТГ

Угринівська ОТГ готова вкладати гроші у франківський Електроавтотранс

Олександр Сич: Створення Угринівської ОТГ - це політична маніпуляція

Аби не дізналась громада? В Угринівській ОТГ приховують публічну інформацію

Прикарпатські депутати пересварились через звернення про об'єднання громад