В Українській гімназії №1 обрали нового президента


В Українській гімназії №1 міста Івано-Франківська обрали президента учнівського самоврядування. Ним став учень 9 класу, пластун Роман Стасюк.

Другий місяць весни виявився надзвичайно вирішальним у житті всієї гімназії, адже тут обирали нового президента.

Протягом кількох тижнів передвиборчої кампанії учні та вчителі мали змогу обдумати всі свої “за” і “проти” та зробити доленосний вибір на користь одного з кандидатів, інформує Бліц-Інфо.

Протягом передвиборчої кампанії команда Романа Стасюка провела для гімназистів багато цікавих заходів: селфі-конкурс, "фотоквест", “день ігор”, спільний перегляд фільму, команда розповсюджувала агітки-орігамі, а також презентувала плакат “Рівняйся на кращих – іди до мети!”, присвячений відомим гімназистам України та титану праці Іванові Франку, рік якого оголошено в Україні.

Кожен голос був на вагу золота. Отже, голосування завершилося і новим президентом учнівського самоврядування став активіст та пластун Роман Стасюк.

За словами директора гімназії Ігора Дейчаківського, фігура президента є дуже вагомою для діяльності навчального закладу.

"Те, що обрали Романа - є дуже добре, адже він активний, має позитивний авторитет серед  дітей і ту високу місію, яку на нього поклали діти буде нести гідно. Його попередники задали високу планку і тепер потрібно, щоб Роман продовжував їх роботу. Я переконаний, що хлопець впорається і що він готовий до такої роботи", - запевнив директор гімназії.

Також Ігор Дейчаківський зазначив, що в гімназії всі питання обговорюються за участі президента. Це, на думку освітянина є дуже дієвим механізмом залучення учнівського колективу до управління навчальним закладом. Зокрема думка президента враховується при вирішенні питань розвитку колективу і навіть критичні проблеми розглядаються теж за його участі.

Слід зауважити, вже другий рік поспіль Українська гімназія №1 визнається кращим навчальним закладом в Україні, а її випускиники за результатами зовнішнього незалежного оцінювання якості знань - серед найуспішніших в Україні.