Більше 230 платників Ковівщини подали «електронкою» звітність з єдиного соціального внеску


«Нині в електронному вигляді звітується майже 88 відсотків косівських платників єдиного внеску», -зазначив начальник ДПІ у Косівському районі Василь Луканюк на зустрічі з підприємцями району. На сьогодні вже 232 платники з єдиного соціального внеску подали звіти засобами телекомунікаційного зв’язку.

Подання звітності в електронному вигляді дозволяє скоротити до мінімуму персональне спілкування платників з працівниками органів Міндоходів, зекономити робочий час платників, а також їх кошти на придбання бланків звітних документів, автоматизувати прийняття та обробку податкової звіності, скоротити терміни на проведення перевірок.

Фахівці відділу ІТ та обліку платників  ДПІ продемонстрували процес встановлення програмного забезпечення M.E.doc для формування звітності та його поновлення. Також,  крок за кроком продемонстрували порядок заповнення картки підприємства та налаштування електронно-цифрового підпису з метою надсилання звітності засобами телекомунікаційного зв‘язку.

Учасникам було вказано на помилки, які допускаються під час заповнення звітності з ЄСВ. Серед присутніх розповсюджено листівку «Подання звітності в електронному вигляді – сім кроків»