Бійця з Прикарпаття Василя Дорошенка посмертно нагородили орденом «За мужність»


Загиблого Героя з Тязева Василя Дорошенка посмертно відзначено почесною державною нагородою України – Орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Вручення відзнаки матері воїна п.Олександрі відбулося 10 лютого у Києві під час зустрічі з військовослужбовцями однієї з окремих штурмових бригад, у складі якої ніс службу загиблий захисник, повідомляють на сайті Ямницької громади.

"Так, указом Президента за особисту мужність, заслуги, вірність військовій присязі та самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, орденом “За мужність”  ІІІ ступеня посмертно нагороджено Дорошенка Василя Володимировича",- зазначили у громаді.

Василь Дорошенко народився 21 квітня 1995 р. в с.Тязів. Був учасником організації “Пласт”, у 2014 р. – активіст Євромайдану, захоплювався подорожами автостопом та книгами, також волонтерив, писав прозу й поезію, мріяв про видання власної книги. У травні 2022 р. Герой був призваний до лав ЗСУ і з того часу захищав рідну землю від ворога. Спершу ніс службу в одній з артилерійських бригад, а згодом служив на передовій старшим водієм у складі окремої штурмової бригади однієї з військових частин. У травні 2023 р. Василь отримав поранення на передовій, та після реабілітації повернувся у стрій і до останнього подиху захищав рідну Україну від ворога. 13 серпня 2023 р. під час виконання бойового завдання серце нашого земляка зупинилося внаслідок обстрілу, завданого військовими формуваннями рф на бахмутському напрямку в Донецькій області.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!