Для військових на Донбасі мешканці двох сіл Прикарпаття зробили 300 кг ковбас


Мешканці Івано-Франківщини продовжують допомагати воякам української армії. Напередодні Великодня мешканці сіл Слобідка та Чорнолізка приготували великодній кошик для бійців, які воюють у зоні АТО.

Із місцевими господарями поспілкувалась репортер ZIK-Стрім Вікторія Гордієнко.

Ще під час подій на Євромадані мешканці цих сіл активно допомагали майданівцям. Коли почалися бойові дії люди теж збирали допомогу для українських вояків. Тому напередодні Великодніх свят місцеві господарі виготовили 300 кілограм ковбасних виробів і близько 30 кілограм копчених ребер. 

«Щоб виготовити ковбаси закололи два бички і три свині. Ми відкрили спеціальну гарячу лінію, куди зверталися люди з навколишніх сіл і питали, чим можуть допомогти. Виготовили два види ковбаси: гуцульську гостру та звичайну домашню», – розповів волонтер Роман Клевчук.

Усі виготовлені продукти спеціально герметично запаковують, щоб вони якнайдовше зберігались свіжими.

Господині із села Чорнолізці спекли чотирнадцять пасок, які також відправлять українським воякам. Незважаючи на доволі тривалий процес приготування, жінки кажуть, що головне, щоб все робилось із любов’ю. 

«Використали вісім кілограм борошна. Прикрашаємо такими традиційними орнаментами: квітами,  християнською символікою. Це символізує свято, Воскресіння, мир і добро. Хочемо, що це додало сил нашим бійцям», - зазначила волонтер Ганна.

«Схожі акції ми проводили напередодні Різдва і другого Святвечора. Тоді ми передали усі продукти, які потрібні для приготування традиційних дванадцяти став. Сьогодні ж усі приготування майже завершено. Завтра ми всі продукти освятимо у церкві та відправимо у зону АТО», – наголосив організатор Василь Слободян.

Частину виготовленої продукції продадуть на благодійному ярмарку, щоб зібрати кошти на потреби української армії.