Двоє аграріїв з Прикарпаття отримають 760 тисяч для створення садів та ягідників


Міністерство аграрної політики та продовольства України вже підписало 25 наказів щодо надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства на загальну суму – 109,45 млн гривень.

Аграрії із 11-ти регіонів України (Одеська, Полтавська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Волинська, Чернівецька, Закарпатська, Черкаська, Рівненська, Хмельницька області) на своїх господарствах вирощуватимуть ягоди та яблунево-грушеві сади. Площі угідь варіюються від 1,34 до 25 га. Загальна площа – 346,85 га. Суми грантів залежно від площі становлять від 360 тис. грн до 10 млн грн на одного отримувача.

Нагадаємо, що основною умовою для учасників програми є створення робочих місць згідно з умов Порядку. Крім того, Програма передбачає співфінансування: від 30 відсотків власних коштів забезпечує її учасник, а 70 відсотків – держава. Цими коштами можна оплатити будь-які витрати, які пов’язані з погодженим проектом висадки насаджень.

Варто зауважити, що двом аграріям Івано-Франківщини передбачено грантові кошти в сумі 760 тис. гривень для закладки садів та ягідників.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!