Двоє прикарпатців віддали шахраям 40 тисяч гривень


Заяви про шахрайство до прикарпатських поліцейських нині надходять чи не щодня. Жителі області скаржаться на незаконні дії зловмисників, які ввели їх в оману.

До косівських правоохоронців надійшло звернення від 45-річного мешканця району. Чоловік повідомив, що його ошукали шахраї. Поліцейські з’ясували, що потерпілий знайшов оголошення в соціальній мережі про продаж дров та захотів придбати їх. Зателефонувавши за вказаним номером, потерпілий домовився з невідомим чоловіком про купівлю, після чого переказав йому гроші - понад 15 тисяч гривень. Однак обіцяних дров заявник не отримав. А шахрай не виходить на зв'язок.

Ще один факт шахрайства зареєстровано в обласному центрі. До Івано-Франківського районного управління поліції надійшла заява від 63-річного чоловіка. Заявник повідомив, що потерпів від псевдобанківських працівників. Як з’ясували поліцейські, до заявника зателефонували невідомі особи та повідомили, що на його рахунок не можуть надійти кошти і потрібно відкрити новий.

Довірливий чоловік виконав усі вказівки аферистів. За лічені хвилини з його рахунку невідомі зняли 25 тисяч гривень. Поліцейські розпочали розслідування.

Будьте обережними, щоб не стати жертвою телефонного та інтернет шахрайства.

У жодному разі не виконуйте вимоги незнайомців, які вам телефонують чи пишуть в мережі

Про підозрілі дзвінки та шахрайські дії повідомляйте поліцію за номером «102».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!