Двох працівників СБУ та Нацполіції Франківщини судили за хабарництво


Вищий антикорупційний суд затвердив угоду між прокурором та посадовцями СБУ та Нацполіції в Івано-Франківській області

Про це пише пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

30 листопада 2022 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості між прокурором САП і старшим оперуповноваженим УСБ України в Івано-Франківській області та заступником слідчого відділу СУ ГУНП цієї ж області. 

За вироком суду вказаних осіб визнано винуватими за ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369, ч. 3 ст. 368 КК України та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки, та штрафом у розмірі 175,5 тис. грн. кожному, який виконується окремо.

Внесені у якості застави 348 тис. грн, а також вилучені під час обшуків 115 тис. грн, 64 тис. доларів США та 5,3 тис. євро, перераховано на потреби ЗСУ. Також одним з обвинувачених буде додатково перераховано на ЗСУ 10 тис. доларів США.

У межах розслідування, яке здійснювали детективи #НАБУ, встановлено, що службовці підбурювали особу до надання 6 тис. доларів США суддям за зміну запобіжних заходів у кримінальному провадженні та ще 10 тис. доларів США – за створення умов зміни підслідності у провадженні, що розслідується ГУ НП у Львівській області. Проте з’ясувалось, що кошти посадовці СБУ та Нацполіції не планували передавати суддям, а хотіли залишити собі.

Крім того, встановлено, що для реалізації злочинного плану, підозрюваний мав підкинути своєму спільнику в заздалегідь визначене цими правоохоронцями місце психотропну речовину, що потягло б за собою зміну підслідності у провадженні та об’єднання кримінального провадження за останнім епідозом.

Службовці СБУ та Нацполіції визнали свою вину у інкримінованих їм злочинах. Також обвинувачені повідомили правоохоронним органам про вчинення іншими особами особливо тяжкого злочину в умовах воєнного стану. Відомості про цей злочин були внесені до ЄРДР, досудове розслідування у цьому провадженні триває. Зважаючи на це, прокурор САП, обвинувачені та їхній захист просили суд затвердити укладену угоду.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!