Франківець хотів придбати електрогенератор, а натрапив на афериста


Хотів придбати електрогенератор, а натрапив на аферистів в мережі. За лічені хвилини франківець втратив понад 11 тисяч гривень. А мешканець Тлумаччини постраждав від банківських шахраїв. За обома фактами, поліцейські розпочали розслідування.

27 листопада до франківських поліцейських звернувся 34 - річний чоловік, який повідомив, що його ошукав аферист. Як вдалося з’ясувати, заявник хотів придбати електрогенератор за 23000 гривень, повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

В мережі знайшов оголошення, зв’язався з продавцем та надіслав йому завдаток – половину вартості товару. Однак генератор так і не отримав. А шахрай на зв'язок більше не виходить.

До тлумацьких поліцейських звернувся 30-річний чоловік, який теж потерпів від шахраїв. До заявника зателефонували банківські аферисти, які повідомили, що його обліковий запис в мобільному додатку одного з банків заблоковано. Чоловік виконав всі умови псевдо банківського працівника: продиктував номер карти, захисні коди. І за кілька хвилин з його рахунку зникли майже 10 тисяч гривень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!