Франківські промислові підприємства прогнозують розвиток виробницва на 2014 рік


За результатами опитування керівників промислових підприємств міста основного кола, а їх в 2014 році налічується близько 150, прогнозується розвиток виробництв та зростання обсягів виробництва і реалізації. Такі результати прогнозуються також і за рахунок звернення потенційних інвесторів, які планують будівництво нових підприємств у нашому місті.

В  2014 році продовжуватиме реорганізацію підприємства та реконструкцію своїх виробничих приміщень ПАТ «Івано-Франківський лісокомбінат», планується завершення комплексу заходів з розширення номенклатури випуску побутової техніки на ТОВ «Електролюкс Україна» - впровадження інвестиційного проекту з виготовлення холодильних установок, встановлення лінії з випічки хлібобулочних виробів оновленого асортименту на ПАТ «Хлібокомбінат». Передбачається також освоєння нових видів продукції на ПрАТ «Локомотиворемонтний завод». Розширюватиметься номенклатура випуску енергоощадних світлодіодних світильників аварійного освітлення, офісних світильників, а також оновлюватиметься асортимент схемних джгутів на ВО «Карпати», нововведення плануються і на ТОВ «Тайко Електронікс Юкрейн Лімітед». Здійснюватиметься освоєння виготовлення нових виробів на ПАТ «Арматурний завод», а також лічильників газу турбінних з електронним відліковим пристроєм на ПАТ «Промприлад».

Продовжуватиме розширення виробництва ТОВ «Інтелком». Фабрика духових музичних інструментів має в планах будівництво нових виробничих приміщень.

За рахунок впровадження вищезазначених та інших заходів в промислових підприємствах міста передбачається нарощення обсягів виробництва і реалізації промислової продукції в 2014 році, загалом,  на 7% в порівнянні з 2013 роком, а також створення близько 550 нових робочих місць.