Франківську ОВА забов'язали зберегти Садибу Реїв (ВІДЕО)


Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації забов'язали зберегти об’єкт культурної спадщини – пам’ятку національного значення «Садиба та парк», відомої як Садиба Реїв.

Про це йдеться у повідомленні Офісу Генпрокурора.

До теми: Маловідомий палац на Прикарпатті увійшов до переліку найкрасивіших в Україні

"Завдяки прокурорам Івано-Франківської обласної прокуратури органи місцевого самоврядування розпочали розроблення історико-архітектурних опорних планів міст та селищ регіону, які відносяться до історично населених місць України. На розгляді у суді перебувають три позовні заяви прокурорів з цих питань. Також у судовому порядку зобов’язано Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації вжити заходи для забезпечення захисту об’єкта культурної спадщини – пам’ятки національного значення «Садиба та парк», відомої як Садиба Реїв", - зазначають у прокуратурі.

Наразі комплекс перебуває у приватній власності. Але протягом тривалого часу не вживалися заходи щодо його збереження. Тож, на виконання рішення суду ініційовано перед Міністерством культури та інформаційної політики України виділення коштів на розроблення науково-проектної документації для проведення реставраційних робіт, додали у прокуратурі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!