Головний лісник Прикарпаття не знає кому і навіщо виділили ліс на 50 років


26 вересня голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук підписала розпорядження про виділення двох лісових ділянок у користування приватним фірмам з метою використання в рекреаційних цілях на 49 років.

Йдеться про майже 38 га лісу в Богородчанському та Марковецькому лісництвах. Втім, жодної інформації, що конкретно на цих ділянках планують робити в документі немає. Окрім того, як виявилось, власницею однією з фірм є донька нардепа. ДП «Івано-Франківське лісове господарство» має укласти договори користування у 20-денний термін. 

Проте начальник обласного управління лісового господарства Сергій Кокоць під час брифінгу заявив, що він не знає кому та для чого видали дозволи і взагалі він нічого не погоджував, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Законом дозволено надавати в оренду лісові ділянки. Погодження на виділення в оренду лісових ділянок надається тільки Держлісагентством. Управління не має права надавати дозволи. Як відомо, використання має бути з метою рекреації, створення екопарку та притулку для тварин, для відпочинку людей. Ми зі свого боку маємо стежити, щоб саме так і відбувалося використання. Щодо всіх питань звертайтеся до Держлісагентства. Я нічого не погоджував",- каже Сергій Кокоць.

Та схоже головний лісівник області все ж лукавить, що нічого не знає, адже в розпорядженні ОДА чітко написано: "враховуючи погодження державного підприємства «Івано-Франківське лісове господарство» від 10.08.2022 № 4/307".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!