Канада продовжила міграційну програму для українців


Міністерство імміграції Канади оголосило про продовження дії Канадсько-українського дозволу на екстрені поїздки (CUAET). Ця програма передбачена для підтримки українців, що тікають від російського вторгнення.

Про це повідомили на сайті канадського уряду, пише Громадське.

Програма підтримки передбачає, що:

українці та члени їхніх сімей зможуть до 15 липня 2023 року безкоштовно подавати документи за кордон на отримання візи CUAET;

ті, хто вже має візу CUAET, можуть поїхати в Канаду до 31 березня 2024 року відповідно до спеціальних заходів;

власники CUAET, які вже перебувають у Канаді, матимуть можливість до 31 березня 2024 року безкоштовно продовжити або змінити свій тимчасовий статус.

Також у повідомленні канадського уряду зазначили, що українці зможуть скористатися одноразовою фінансовою підтримкою та доступом для надання екстреного житла до 2 тижнів, якщо це буде необхідно після їхнього прибуття до Канади.

«Ми віддані допомозі людям, які тікають від незаконного та невиправданого вторгнення росії в Україну. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб надати українцям тимчасовий безпечний притулок і життєво важливі послуги та підтримку, необхідні для процвітання в громадах по всій Канаді», — сказав міністр імміграції, біженців та громадянства Шон Фрейзер.

Про програму CUAET

Програма запрацювала з 17 березня 2022 року. З того часу і до 16 березня 2023 року заявки на отримання візи подали понад 943 тисячі українців. З них 616 тисяч заявок схвалили. А от прибули до Канади 133 323 заявники.

Завдяки програмі українці можуть залишатися в Канаді до трьох років, а також отримують дозвіл на роботу та навчання.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!