Художниця з Рогатина на благодійному аукціоні зібрала 45 тисяч гривень для захисників з 14 бригади


Художниця з Рогатина Лідії Поглод на благодійному аукціоні зібрала 45 тисяч гривень для захисників з 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

Про це повідомили на facebook-сторінці Рогатинської міськради.

"Рогатинка Лідії Поглод за фахом юрист, адвокат, а сьогодні - мам двох чарівних доньок. Здавна наша землячка має хист до малювання, а в часі війни її захоплення переросло у своєрідну віддушину, яка допомагає жінці справлятися з важкими думками. Так з-під пензля Лідії народилося чимало гарних картин, серед яких також і її авторські роботи. Якось у рогатинки виникла ідея: «А чому б не продати свої малюнки та спрямувати кошти на підтримку захисників?». Але не вистачало сміливості взятися за благодійну справу. Тож, як мовиться, справа потребувала двох", - зазначається у дописі.

На допомогу Лідії зголосилася кума - Юлія Оленчин, яка вже два роки волонтерить. Спільними зусиллями їм вдалося організувати аукціон.

"Благодійний захід проходив близько тижня у мережі Фейсбук, а в п’ятницю, 16 лютого, у Рогатинській центральній бібліотеці відбувся його завершальний етап. До збору долучилося 10 активних учасників, серед яких представники місцевого самоврядування, підприємці,  жителі громади. У підсумку завдяки небайдужим людям вдалося зібрати 45 тис. грн. Їх виручили за 15 душевних  картин Лідії Поглод. Як зазначили ініціатори благодійної події, отримані кошти підуть на забезпечення змінним термо-та військовим одягом, провізією, медикаментами наших відважних та незламних захисників з 14 ОМБ!", - додають у міськраді.

 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!