Київських копів спіймали на торгівлі наркотиками


У районі Ленінградської площі сталася перестрілка. Про це у facebook повідомив журналіст Влад Антонов.

"Київ. Перестрілка. Введено оперативний план перехоплення. У напрямку Ленінградської площі зі стріляниною їдуть два авто: Тойота Ленд Круізер АА0602 і БМВ Х5", — написав він.

Згодом речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила на своїй сторінці у Фейсбук, що у Києві на Ленінградській площі СБУ проводила спецоперацію по затриманню поліцейських, причетних до наркобізнесу.

За її інформацією, правоохоронці викрили двох поліцейських, причетних до наркобізнесу з виготовлення та реалізації амфетаміну.

Як повідомляється на сторінці СБУ в Фейсбук, у Борисполі правоохоронці вилучили півтора грами наркотику у капрала, який працює у центрі обслуговування підрозділів столичного главку поліції.

Під час другого етапу операції співробітники спецслужби «вийшли» у столиці на майора – працівника чергової служби одного з райуправлінь Головного управління Нацполіції у Києві. СБ України встановила його причетність до функціонування нарколабораторії з виготовлення амфетаміну в Борисполі. При затриманні майор, перебуваючи у стані афекту, протаранив машину оперативників. Співробітники СБ України продовжують операцію із затримання поліцейського.

В автомобілі, який поліцейський кинув у середмісті Києва, правоохоронці вилучили залишки речовини схожої на амфетамін. Співробітники СБ України продовжують спецоперацію.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України.