Мешканка Івано-Франківська перерахувала шахраям 120 тисяч гривень


Один телефонний дзвінок – і мінус всі заощадження з рахунку. Шахраї по телефону за лічені хвилини ошукали довірливу мешканку Івано-Франківська. Поліцейські Прикарпаття вкотре закликають громадян бути максимально обачними та не довіряти невідомим особам.

По допомогу до співробітників поліції Івано-Франківська звернулася 44-річна місцева мешканка. Жінка повідомила, що постраждала від шахраїв.

Як вдалося з'ясувати правоохоронцям, напередодні до заявниці зателефонувала невідома особа і представилась працівником служби безпеки банку. Шахрай повідомив, що рахунки жінки заблоковано, тож треба терміново переказати гроші, що були на них. Аферист продиктував номер нового рахунку, і довірлива заявниця перерахувала на нього всі заощадження – 120 000 гривень. Лише опісля зрозуміла, що її ошукали.

За цим фактом поліцейські проводять розслідування.

Поліція наполегливо рекомендує:

по телефону нікому не повідомляйте ніяких відомостей про свою картку;

якщо висувають умову, що для виконання певних дій потрібно повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль з SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай!

Всі операції щодо безпеки картки проводьте особисто у відділенні банку.

Пам’ятайте: справжній банківський працівник не має права запитувати у вас секретні дані картки і ніколи цього не робитиме. Так вчиняє тільки шахрай.

Розкажіть про цю схему шахрайства своїм родичам і близьким, особливо людям літнього віку.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!