Мешканка Тисмениці віддала шахраям 3500 гривень. Як не стати жертвою аферистів?


Значні суми грошей зникають з рахунків громадяни, після того, як вони повідомляють конфіденційні дані банківських карток невідомим особам.

У першому випадку аферисти обманули мешканку Тисмениці. Телефонний дзвінок надійшов від невідомого, який представився працівником банку. Спочатку шахрай увійшов у довіру та повідомив, що заявниці необхідно пройти авторизацію банківської карти. Аферист попросив назвати код, який надійшов жінці у смс-повідомленні. Остання виконала вимоги незнайомця та втратила близько 3500 гривень.

Близько 11 тисяч гривень за схожою схемою втратив мешканець Тернопільщини. Псевдо співробітник фінансової установи повідомив заявнику, що його банківською картою намагаються розрахуватись за онлайн-покупку. Тож, для анулювання операції, потрібно перерахувати гроші на новий рахунок, продиктований аферистом. Так заявник і зробив та позбувся заощаджень.

Вкотре нагадуємо власникам банківських карток:

банківські працівники не телефонують до клієнтів, щоб довідатися конфіденційну інформацію;

якщо вам пропонують змінити паролі або ж перевести гроші на інший рахунок аби їх вберегти – це шахрайство;

не повідомляйте ніяких відомостей особистого характеру (паспортні дані, відомості про банківські рахунки тощо);

не переказувати грошові кошти на сумнівні рахунки;

коли чуєте у слухавці інформацію, що ваш рахунок під загрозою, заблокований або ж строк дії картки завершився, покладіть слухавку, зателефонуйте в банк, заблокуйте карту.

На зображенні може бути: текст

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!