На Прикарпатті кількість власників електронних ключів збільшилась у 9 раз


За 2013 рік надано послуг електронного цифрового підпису для майже 23 тис.платників. Як результат, кількість суб’єктів господарювання, що скористалися цією послугою збільшилася у порівнянні із 2012 роком в 9 разів. Про це зазначив начальник Головного управління Міндоході в області Віктор Рахміль.

За словами посадовця, одним із напрямів Стратегічного плану розвитку Міністерства доходів і зборів України є саме надання високоякісних послуг громадянам та бізнесу, впровадження нових електронних сервісів та інноваційних ІТ-технологій. Зокрема, розширено функціональні можливості електронних ключів Міндоходів, за допомогою, яких клієнти можуть звітувати у режимі он-лайн не лише до органів Міндоходів, а також до органів державної статистики України та Пенсійного фонду України. А введений в експлуатацію Електронний кабінет платника дозволяє переглядати уже подану або сформовану звітність, інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом тощо.

Нагадуємо, що електронні ключі цифрового підпису безкоштовно видаються у відділеннях Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД Міндоходів, які розміщені у приміщеннях Центрів обслуговування платників при ДПІ в м.Івано-Франківську, Калуської та Коломийської ОДПІ. Також, звернувшись до сервісних центрів, можна отримати вичерпну консультацію з приводу застосування електронного цифрового підпису та щодо роботи у програмному забезпеченні, яке формує звітність в електронному вигляді.