Обіг міжнародної торгівлі на Прикарпатті склав понад 1 мільярд гривень


Як повідомив начальник Івано-Франківської митниці Міндоходів Валентин Семенов, загальний зовнішньоторговельний обіг експортно-імпортних операцій, митне оформлення яких проводилось Івано-Франківською митницею, складає понад 1 млрд. грн.

При цьому, загальний імпорт становить 556 млн. грн., а експорт 467 млн. грн. Основу товарної структури імпорту складають машини та устаткування – 36,7%, продукція хімічної промисловості – 32,7%, деревина та целюлозно-паперові вироби – 9,5%, метали та вироби з них – 7%.

Основу імпорту складають деревина та целюлозно-паперові вироби – 32%, машини та устаткування – 19%, продовольчі товари та продукція сільського господарства – 16%, продукція хімічної промисловості – 15%, текститиль та текстильні вироби – 7%. За словами посадовця, на обліку в митниці перебуває 1250 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, з яких експортно-імпортні здійснювали 940 підприємств.

Крім цього, у зоні діяльності митниці зовнішньоторгівельні операції здійснювали 135 суб’єктів господарювання з інших областей.