Обласна лікарня закупила послуги МРТ у клініки дружини головлікаря. Поліція не бачить порушень


Обласна лікарня Івано-Франківська закупила послуги МРТ в приватної клініки, яка належить дружині головлікаря. Національна поліція не вбачає в таких діях конфлікту інтересів.

Про це йдеться у відповіді Нацполіції на запит “Антикорупційного штабу”. 

Івано-Франківська обласна лікарня у 2020 та 2021 роках уклала два договори на закупівлю послуг МРТ у фірми «СІМЕДГРУП» на загальну суму 12 тис. грн. 

І все б нічого, але співвласницею приватної клініки “СІМЕДГРУП” є дружина головного лікаря Остапа Грищука. Відповідно до декларації-2020, Наталія Грищук володіє 27,22% статутного капіталу ТОВ “СІМЕДГРУП” та отримує від неї зарплату за сумісництвом. 

Із викладеними вище фактами «Антикорупційний штаб» звернувся до Нацполіції з проханням перевірити можливий конфлікт інтересів у Грищука. Однак після піврічної перевірки в Нацполіції відповіли, що все в порядку, жодного конфлікту інтересів немає.

Немає опису.

Додамо, що серед співвласників «СІМЕДГРУП» є сестра Наталії Грищук – Ірина Остап’як. Обидві – доньки «азарівського» міністра охорони здоров’я Зіновія Митника. 

Обласна лікарня та клініка «СІМЕДГРУП» знаходяться поруч за однією адресою, тож не здивуємося, якщо там працює і інша поширена схема, не зафіксована документально. Лікарі видають направлення на аналіз або рентген, а щоб не просиджувати в чергах державної лікарні – радять швиденько зробити в приватників. 

Цікаво, що так бюджетним ресурсом медичний клан розпоряджається не вперше. Як пише УП.Життя, і саме будівництво клініки на території лікарні погодив той же Грищук ще в 2008 році. Тоді там обіцяли побудувати центр реабілітації інвалідів. 

Можна лише уявити, що там з‘явиться за якихось 10 років, якщо правоохоронці і надалі ігноруватимуть такі «закупівлі».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!