Івано-Франківська обласна рада не призначила нового керівника філармонії


Під час сесії 16 лютого Івано-Франківської обласної ради депутати не підтримали призначення на посаду нового директора обласної філармонії імені Іри Маланюк диригента камерного хору "Воскресіння" Володимира Рудницького.

Як повідомила начальниця управління культури, національностей та релігій ОДА Тетяна Бойко, у попереднього керівника Василя Тимківа ще 30 вересня завершився термін контракту, тож з 1 жовтня він призначений виконувачем обов'язків директора, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Оскільки в.о. може бути не більше пів року, департамент пропонує призначити на цю посаду Володимира Рудницького. Водночас Василю Тимківу запропонували посаду комерційного директора філармонії і він погодився.

Як зауважив під час обговорення депутат обласної ради Дмитро Дзвінчук, в нього є сумніви, чи кандидат зможе впоратися з таким складним колективом, як є у філармонії.

«Василь Миколайович пройшов управлінський шлях, який дав йому можливість управляти таким колективом. Маючи значний управлінський досвід зумів налагодити роботу і ми девʼять років не мали жодних проблем. Я хочу зрозуміти, чи зможе новий керівник внести щось новаторське в сучасних умовах, щоб утримати складний колектив митців. Пан Володиимир людина знатна, авторитетна, але керівник філармонії це не лише про мистецтво»,- наголосив Дзвінчук. 

Своєю чергою депутат облради Ігор Дебенко зауважив, що претендент пройшов нелегку комісію і довів свою професійність.

«Оскільки попередньому керівнику запропонували посаду комерційного директора, як на мене, може бути непоганий тандем молодості і досвіду»,- каже Дебенко.

Після обговорення, Володимир Рудницький розповів депутатам про своє бачення перспектив розвитку філармонії. Зокрема анонсував, що наразі розглядається питання про надання статусу академічного струнному ансамблю «Quattro Corde», створення професійного хорового колективу, закупівля автобуса, роялю та ін.

Втім, попри презентацію і запевнення в професійності кандидата, депутати не проголосували навіть за прийняття проєкту рішення за основу.

До теми: В обласній філармонії Івано-Франківська буде новий керівник?

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!