Підприємці Долинщини зареєстрували майже 90 Книг обліку доходів і витрат за новою формою


Всього за останні два місяці працівниками Долинської ОДПІ зареєстровано 79 нових Книг, за якою будуть вестися записи про операції підприємцями загальної системи оподаткування та тих, які провадять незалежну професійну діяльність.

З початку року міндоходівцями району всього зареєстровано 595 книг обліку доходів і витрат, до яких підприємці здійснюють записи про операції, що відбулися у звітному (податковому) періоді. З них 206 книг належать суб’єктам господарювання, які ведуть облік  доходів і витрат.

Фахівці Долинської ОДПІ звертають увагу платників на те, що ведення обліку доходів і витрат у Книзі, затвердженій наказом від 24 грудня 2010 року № 1025, можливе до кінця 2013 року, а вже з 1 січня 2014 року необхідно вести Книгу виключно за новою формою в паперовому або в електронному вигляді – на вибір суб’єкта господарювання.

Нову форму Книги обліку доходів і витрат затверджено наказом № 481 Міністерства доходів і зборів від 16 вересня 2013 року та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 1 жовтня 2013 року за № 1686/24218.

Долинська ОДПІ доводить до відома, що підприємці можуть вести облік доходів і витрат в електронній формі. Для цього необхідно скласти заяву на її одержання в електронному вигляді, і надіслати до органу Міндоходів засобами електронного зв’язку із застосуванням цифрового підпису.