Позбулися 120 тисяч: Мешканки Снятина, Яблуниці та Косівщини стали жертвами шахраїв


Аферисти продовжують наживатись на довірливих мешканцях області. Люди втрачають десятки тисяч гривень. Їм надсилають фішингові посилання на мобільні телефони під різним приводом та розміщують в інтернеті неправдиві оголошення. Прикарпатські поліцейські закликають громадян, бути обачними в мережі.

Одразу декілька випадків шахрайств зареєстрували поліцейські за минулу добу. Про це "Бліц-Інфо" повідомили у пресслужбі прикарпатської поліції. 

3 вересня до правоохоронців звернулася 36-річна мешканка Косівського району. Жінка повідомила, що стала жертвою шахраїв. Як вдалося з’ясувати поліцейським, напередодні потерпілій прийшло повідомлення, про те, що вона отримала соціальну виплату і фішингове посилання на мобільний додаток одного з банків. Щоби авторизуватись в ньому, довірлива жінка ввела цифри своєї банківської карти та пін-код. І за лічені хвилини її рахунок був спустошений. Двома платежами аферист зняв майже 32 тисячі гривень.

Ошукали невідомі шахраї й 33-річну мешканку села Яблуниця, Верховинського району. Жінка хотіла придбати автомобіль. Знайшла оголошення в інтернеті та переслала невідомому продавцю завдаток – 73 500 гривень. Тепер аферист на зв'язок не виходить. Транспортний засіб жінка не отримала.

На гачок шахраїв потрапила 34 - річна мешканка Снятина. Жінка через телеграм-канал хотіла замовити зимову форму та одразу скинула гроші - понад 10 тисяч гривень. Однак оплачений товар досі не отримала.

За всіма фактами правоохоронці розпочали розслідування.

Поліцейські Прикарпаття закликають громадян бути обачними:

не довіряйте невідомим особам;

не переходьте за підозрілими посиланнями;

не поспішайте переказувати кошти на невідомі рахунки.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!