Презентація «Поміж текстом: журналісти для журналістів». «Війна і медіа»


6 червня 2023 року о 12:00 год в 407 аудиторії гуманітарного корпусу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбудеться презентація студентського видавничого проєкту «Поміж текстом: журналісти для журналістів». Ювілейний 5 випуск: «Війна і медіа».

Це видання ювілейне – п’ятий випуск студентського видавничого проєкту, яке має назву «Війна і медіа». У книжці вміщено 25 інтерв’ю з фахівцями медіа Прикарпаття та України, які записані студентами 3-го і 1-го курсів спеціальності «Журналістика» факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Також додано матеріли журналістів та студентів про війну: цікаві факти, свідчення, роздуми. Видання адресоване викладачам, журналістам, учням і студентам навчальних закладів, а також усім, кого цікавить медіадіяльність.

Студентський видавничий проєкт започаткований 2018 року у рамках навчальних дисциплін «Видавничий менеджмент», «Дизайн видання» та «Видавнича справа» і приурочений до Дня журналіста, який відзначається 6 червня. У проєкті беруть участь студенти 3-го та 5-го курсів спеціальності «Журналістика». Студенти спілкуються з усіма, аби передати досвід поколінь, який знадобиться кожному медійнику в його професійній діяльності, а також щоб допомогти тим, хто ще визначається з професією. Ідея проєкту належить доцентці кафедри журналістики кандидатці наук із соціальних комунікацій Галині Пристай, яка впродовж п’яти років є керівником та упорядником шести випусків видань.

Станом на 1 січня 2023 року студентами впродовж чотирьох років (2018–2022 рр.) у межах реалізації проєктної діяльності видано п’ять випусків книжок та зафіксовано 150 інтерв’ю з фахівцями засобів масової інформації Прикарпаття і вихідцями з цього краю. Студенти на практичних заняттях самі впорядковували видання: придумували назви, розділи, дизайн, розшифровували взяті інтерв’ю, писали та редагували журналістські тексти. А ще відвідували видавництва, редакції, друкарні; цікавилися перебігом набору їхніх книжок. Це був неабиякий практичний досвід для студентського творчого колективу.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!