Прикарпатець сплатить штраф за незаконний вивіз деревини


За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Івано-Франківської обласної прокуратури завершено судовий розгляд стосовно 48-річного керівника ТОВ за замах на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів, заборонених до вивозу, приховування їх походження та використання підроблених документів (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 201-1, ч.1 ст. 209, ч.4 ст. 358 КК України).

Про це "Бліц-Інфо" повідомили у пресслужбі прокуратури Івано-Франківської області.

Встановлено, що чоловік, здійснюючи господарську діяльність, пов’язану з оптовою торгівлею деревини, намагався здійснити експорт за підробленими документами. У березні 2021 року він сформував відповідний пакет документів на 68 м³ лісоматеріалів вартістю 8 500 дол США та подав їх митному органу для здійснення митних процедур. При цьому чоловік достовірно знав про те, що вони виготовлені із незаконно зрубаного лісу.

У судовому засіданні він визнав себе винуватим у вчинені вказаних правопорушень .

Суд затвердив угоду про визнання винуватості та призначив йому покарання у виді штрафу – 238 000 гривень, а 68 м³ пиломатеріалів із хвойних дерев конфісковано та передано на потреби Збройних Сил України.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!