Прикарпатських школярів відправили на тритижневий карантин


Область здійснює всі необхідні заходи задля недопущення поширення коронавірусної інфекції. На цьому сьогодні під час спільного засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та тимчасової обласної протиепізодичної комісії наголосив т.в.о. голови облдержадміністрації Віталій Федорів.

Як зазначив Віталій Федорів, стратегія влади в умовах світового розповсюдження коронавірусу - працювати на випередження, щоб мінімізувати наслідки ситуації у світі для України. Але низький рівень захворюваності - не привід для заспокоєння. Адже країни, які не провели вчасно комплексних превентивних заходів, зараз потерпають від розгортання епідемії - причому, мова йде про європейські країни - Італію, Велику Британію і т.д. Зрозуміло, що всі державні органи у всіх країнах, зіткнулися із ситуацією, якої ніколи ще не було. Але Україна повинна вчитися на чужих помилках - це краще, ніж на своїх, інформує пресслужба ОДА.

Відтак, превентивні, попереджувальні і профілактичні заходи сьогодні вкрай потрібні, щоб мінімізувати проникнення і розповсюдження вірусу в країні. Влада займає в цьому питанні активну позицію і надає перевагу швидким діям. Водночас, мета влади - не допустити паніки та додаткових економічних проблем. Тому вводиться низка обмежувальних заходів, які співмірні поточній ситуації та відповідають протоколам та інструкціям ВООЗ.

«Сьогодні через загрозу епідемії коронавірусної інфекції керівництвом держави затверджено ряд важливих превентивних заходів задля недопущення поширення COVID-19 на територію України, - повідомив Віталій Федорів. – Відповідно до рішення Уряду, на Прикарпатті здійснюватимуться обмеження щодо проведення масових заходів за участю великої кількості людей. Спортивні дійства проводитимуться без глядачів».

Під час засідання зазначалося, що для придбання необхідного медичного обладнання для діагностування та виявлення небезпечного інфекційного захворювання, закупівлі апаратів штучної вентиляції легень,  захисного одягу для працівників медичної сфери з обласного бюджету спрямують понад один мільйон гривень.

Наразі в опорних закладах охорони здоров’я Прикарпаття вже підготовлено 50 боксів загальною кількість 405 ліжкомісць для госпіталізації осіб із ознаками коронавірусної інфекції.

Також заплановано введення карантину в навчальних закладах терміном на три тижні.

Слід додати, що на сьогодні у світі виявлено 119 300 людей хворих на COVID-19. Інфекція поширилася на 104 країни світу.

Рекомендації для громадян залишаються такими самими: мити руки і обробляти їх дезінфекційними засобами, за можливості уникати тісних контактів із великою кількістю людей, особливо - з людьми, які мають чітко виражені симптоми, за виникнення симптомів добровільно самоізолюватися і звернутися до лікаря.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: